Hogyan fejlesszük gyermekünket mesékkel?

Fejlesztő mesék

Fejlesztő mesék

Mesevarázs

2017. február 22. - Sebestyén Nikolett

A MESEVARÁZS KÖNYVEK kedves kis történetek, amelyeket gyermeke kedve szerint alakíthat. A meséknek többféle befejezése lehetséges, amelyek mindegyikéből egy-egy fontos tanulságot lehet levonni.

Hogy milyen csodálatos kalandban lesz részük főhőseinknek?

Mondd meg Te!

Válaszd ki Te, hogy mi legyen a mese vége! Segíts Kajlának és Kópénak!

Válassz nekik útitársat, segítsd ki őket a bajból és mondd meg, hogy végződjön a kalandjuk!

A MESEVARÁZS könyvekben erre lehetőséged nyílik, közben pedig nagyon jól szórakozhatsz.

Kellemes mesekészítést kívánunk!

 

 

A MESEVARÁZS mesék írásával eredetileg 4 éves Marci fiam és 12 éves unokanővére szórakoztatása és fejlesztése volt a szándékom. Mint kiderült, ez annyira jól sikerült, hogy éberen figyelve ülték végig a meséket, együtt izgultak, csak a választási lehetőségeknél kiabálták túl egymást. :)

A mesevarázslat szórakoztató és izgalmas, a feladatok érdekesek. A tanulság a végén feleleveníti a történet legkritikusabb, leglényegesebb pontjait, ezzel segít gyermekünknek újra átgondolni az egészet.

A történet végén lévő kérdések összefoglalásra, összetett gondolkodásra késztetnek, fejlesztik a memóriát, illetve értékes visszajelzést nyújtanak a szülőnek a gyermek gondolatairól, érzéseiről.

Jelenlegi célom a történetekkel: gyermekek szókincsének bővítése, fantáziájuk és kreativitásuk fejlesztése, a sikergondolkodás, a pozitív hozzáállás és egy megfelelő, jó értékrend kialakítása.

Hiszem, hogy ha egy teljes generáció nő fel úgy, hogy gyermekkorában megtanul sikeresen és pozitívan gondolkodni, akkor a társadalmunk pár év múlva sokkal boldogabb felnőttekből fog állni.

És ebben MI, FELELŐS SZÜLŐK, tevékenyen részt tudunk venni gyermekeink fejlesztésével.

 

 

_1d45608.jpg 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fejlesztomesek.blog.hu/api/trackback/id/tr10012282129
süti beállítások módosítása